RAMAZAN’IN SULTANI GÜLLACA PELİT YORUMU

Osmanlı Saray mutfağının hoş kokulu tatlısı, Ramazan ayının değişmez lezzeti güllaç, Pelit ustalarının yorumuyla iftar sofralarında yerini alıyor.



Pelit, Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaç ile iftar sofralarına ayrıcalık katıyor.



Pelit ustalarının özgün yorumuyla iftar sofralarını tatlandıran, vanilya katılmış süt ve şeker karışımında ıslatılarak yapılan cevizli güllaç, fıstık ve nar ile süslenerek servis ediliyor. Osmanlı mutfağında ferahlatıcı etkisiyle tercih edilen, güllaca da adını veren gülsuyu ise arzuya göre eklenebiliyor. Özel sipariş üzerine çilekli veya kivili alternatifleri de bulunan güllaç, Ramazan ayı boyunca tüm Pelit mağazalarında, porsiyon ve kg olarak satılıyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s