RAMAZANIN VAZGEÇİLMEZ TATLISINA UFAK BİR DOKUNUŞLA FARK YARATMAK İSTEMEZ MİSİNİZ ?

Görsel

MALZEMELER:

      6-7 adet güllaç yaprağı 
      Bir buçuk litre süt 
      Bir buçuk su bardağı tozşeker
      1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
      250 gram çilek
      1 adet muz
      2 adet kivi

                  Üzerine: 

                  Antepfıstığı, çilek 

YAPILIŞI:

 Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek , muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Tozşekeri çekince  antepfıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın. 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s