Hakkımda

Ben kim miyim? Evrenin bana verdiklerini sizlerle paylaşmak isteyen, içinizden biriyim. Önce anne, sonra iş insanı ve yazarım.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde turizm ve işletme eğitimi, ayrıca iç mimarlık ve bilgisayar eğitimi aldım. İş hayatına İktisat Bankası Pazarlama Bölümü’nde adım attım. Daha sonra Tekfen Yatırım ve Finansman Bankası Pazarlama Bölümü’nde çalıştım. Türkiye’de özel televizyon kanallarının yeni kurulmaya başladığı dönemde Kanal E TV’de Müşteri Temsilciliği yaptım.  Burada, çeşitli kademelerde çalışarak bilgi ve deneyimimi arttırdım. Ayrıca reklam satış alanında yoğun bir eğitim gördükten sonra kanalın Reklam Pazarlama Genel Müdürlüğü’ne getirildim. Barometre Gazetesi’nin Reklam Bölüm Başkanlığı’nı da yaptım. Türkiye’ye ilk getirilen teletext sisteminin ATV ve Show TV’nin Teletext Prodüksiyon Tanıtım ve Pazarlamacılığı, Medyatext şirketinin ortaklığı kariyerimdeki diğer kilometre taşları.
Sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendiğim, reklam dünyasını anlatan Medyavizyon programı (Kanal D) ile yapımcılık dünyasına girdim. Show TV, Star, Kanal 6, TGRT gibi kanallarda sunuculuk ve yapımcılık yaptım. Manavizyon adlı bir yapımcılık şirketi kurdum.
Bu arada sürekli yurt dışına giderek İngiltere, ABD ve Berlin’de sosyal yaşamın yetkin isimleri ile temaslarda bulunarak, Türkiye’nin tanıtımına yönelik organizasyonlar gerçekleştirdim. Madonna’nın Türkiye’ye getirilmesi, Anadolu Ateşi’nin Londra ve İsviçre organizasyonları bu çalışmalarımdan birkaçı…
2004 yılında, yöneticiliğini yaptığım Leyra adlı prodüksiyon firmasının bünyesinde ”Mavi Kolye” ve ”Hepsi Benim Olacak” adlı yapımlara imza attım. Bugün Leyra Yayıncılık, Filmcilik, Gayrimenkul Pazarlama Ticaret Ltd. Şti. adı altında faaliyet gösteren şirkette, Q’en magazin ve Q Plus magazine adlı iki dergiyi yayın hayatına kazandırdım.
Bu arada yazarlık dünyasına adım attım. Önce çocuklar için hikâye kitapları yazdım. Ardından tümüyle kendi yaşam örgümden beslendiğim ve kendi deneyimlerimi aktardığım ilk kitabım “Bitti Denen Yerden Başlamak”la (Alfa Yayınları) nice umudunu kaybetmiş insana yeni bir pencere araladım. Son yazım aşamasında olduğum ve çok yakında okurla buluşacak olan ikinci kitabımla bu kez mutluluk kapısından geçiş serbest olacak. Deneyimlerimi formel olarak desteklemek adına yurt dışında kişisel gelişim üzerine çeşitli work-shop’lara katıldım. Bir ayağım sürekli Londra’da. Neden derseniz; orada hem genel müdürlüğünü yaptığım Leyra U.K. Ltd. Şirketi’nin işlerini takip ediyorum hem de holistic design tasarımı eğitimi alıyorum. Eskişehir Dolunay Yetişkin Engelliler Derneği aktif üyesiyim. Tüm bunların yanı sıra ise hayat okulunun en iyi öğrencilerinden biriyim. Bu okulda artık doktoramı tamamladımsa da derslerin yaşam boyunca süreceğine eminim.

İşte bu noktadan hareketle geçmiş tecrübelerimin ışığında yaşamın her alanından yeni deneyimlerimi, duygu ve düşüncelerimi buradan aktaracağım. Bazen karşınıza çok duygusal bir kadın, bazen bir prenses edasıyla, bazen bir iş insanı, bazen ise bir anne olarak çeşitli kimliklerde çıkacağım. Ben de bir kadınım ve benim de duygularım var. Hani herkesin hayatı başlı başına bir romandır ya; benimki de aynen öyle. İşte ben kendi romanımdan yola çıkarak sizinkine ulaşmayı umuyorum. Ben ve siz… Gelin, roman tadındaki yaşamlarımızı burada karşılıklı paylaşalım. Yaşamı benimle paylaşmak isteyen herkesle buluşmak dileğiyle…


12 thoughts on “Hakkımda

  1. siz paylaştıkça karanlık kalmış her hücresi aydınlanacak yüreklerimizin .ışığınızla umut dolucak ve ferahlayacak yeni yollarda dimdik yürüyeceğiz.umutsuz insan en diptekidir allah kimseyi umutsuz bırakmasın ,kurtulmak isteyenler okusunlar sizi.şükrediyorum her gün bıkmadan melek kalbinizle hayatımdasınız diye meleğiiim.♥♥♥

  2. Dunya tatlisi harika bir hanimefendi, Nilgun Colak altina imza attigi her isin mukemmelini ortaya cikariyor, O’nu takip etmekten cok buyuk bir keyif aliyorum, yeni blog’unuda takip edecegim. Tebrikler !!!

  3. seni tanıyor olmak bir ayrıcalıktır …senin gibi bir dostum,bir arkadaşım olduğu için çok şanslıyım…sevdiklerin yanında, yolun açık olsun …sevgiler….

    • Benim de senin gibi bir dostum olduğunu bilmek ayrıcalık bitanem. 16-17 yaşlarında seninle tanıştım ve o kadar çok şey paylaştık ki bunlar tarihe destan yazar belki arkadaşım. Bizim yaşadığımız o yıllar da muhteşem bir gençliğe adım atarken şuan ki dostluğumuz ömür boyu sürecek ve yıllar sonra yaşlandığımızda çok güzel anılara yerini bırakacaktır. Ve o zaman bile bizim hala gülerek anlatacağımız çok şeyimiz olacak eminim canım arkadaşım:))

  4. Sizin gibi birini tanıdığım için hem çok şanslıyım, hem de çok mutluyum. Bu kadar çalışkan, başarılı, her şeyi emek sarfederek yapmaya çalışan, yüreğinin kapılarını herkese açmaya çalışan ki bunların içinde iyi niyeti suistimal etmek isteyen o kadar insan var ama yine de onları sevmekten vazgeçmeyen, küçücük bedeninde kocaman bir yürek taşıyan, hayatına nokta koymayan, öğrenmekten bıkmayan sen… NİLGÜN ÇOLAK… Blog bi harika, emeğinize yüreğinize sağlık. Ne mutlu size, arkanıza baktığınızda anılacak o kadar çok şey var ki, anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Sizinle beraber yürüdüğüm bu yolda sonsuza dek yüremek ve birlikte olmak dileğiyle…

    • İnanki bu yazıyı okuduğumda seni karşımda zannettim. Çünkü o kadar içten ve sen olarak yazmışsınki dedimki gene yaptı yaptığını benim Nigar kalfam sürekli söylediği birşeyi ölümsüzleştirdi. Evet tatlım doğru söylüyorsun çoğu zaman suistimal etmeye çalışan çok kişi olabiliyor etrafımda ama sende görüyorsun ki sonuçlar hep doğrudan yana. Bu evrenin verdiği birşey ne verirsen o gelir. Bu yüzden ben ben olmaktan çokkk mutluyum ve biliyorum ki birgün doğru yolu bulacaklar ve onlarda daha mutlu olacaklar…

  5. Sen gercekten çok özel birisin !! Senin yanında olmak başarılarına şahıt olmak çok önemli çok gurur verici …Ben seninle buyudum hayata pozitif bakmayı butun zorlukların ustesinden daima pozitif duşunerek güler yuzle gelmeyi senden öğrendim … Ve daha çook öğrenicek seyim var ! seni çok ama çok seviyorum !

  6. Sözleriniz,idealleriniz gerçekten takdire şayan,bir Eskişehirli olarak gururlandığımı da belirtmek isterim.Umarım her daim isteklerinizi gerçekleştirirsiniz.Esen kalın ;).

Yorum bırakın